Орлић: Опозиција не излази на изборе тамо где нема шансе

БЕОГРАД: Функционер Српске напредне странке Владимир Орлић рекао је данас да је представницима Европског парламента скренуо пажњу да су сви који говоре да нешто са изборним условима није у реду изашли на изборе, и то тамо где су проценили да имају шансе.
Orlic  Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Орлић је новинарима у паузи међустраначког дијалога рекао да је део опозиције раније говорио о предлозима да се додели национална фреквенција некој телевизији, да се направе паралелна уредништва на јавним сервисима, а вероватно и на приватним телевизијама, да имају власт без избора, али да не зна да ли то и даље важи, јер тога нема на папиру.

Други део бившег режима, како је рекао Орлић, такве захтеве је прокоментарисао као "брукање".

"Овај састанак се организује данас и сутра и онда би требало да се изведе нека врста закључка на конференцији за новинаре, а да се наставак, како су то најавили из ЕП, може очекивати за другу половину септембра", рекао је Орлић.

Према његовим речима, до тада би требало да се дефинишу теме за други део разговора, те да не би било лоше да се позову представници јавних сервиса и РЕМ-а.

Орлић је навео да се данас разговара о медијима и да је то у складу са претходним разговорима који су се дешавали пре избора.

"Ми смо још тада дефинисали неких 17 мера које се односе на све могуће аспекте изборног процеса и од тих 17 мера у потпуности је реализовано њих 15", рекао је Орлић.

Орлић је прокоментарисао саопштење странке Вука Јеремића у којем је, каже, оцењено да данас СНС на разговорима представља "шљам".

"Наша делегација је у саставу Сандра Божић, заменик председника посланичке групе СНС, Маријан Ристичевић, који предводи своју странку, иначе, све троје јесмо и чланови парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање", истакао је Орлић.

Он је додао да постоји врло проблематично понашање дела медија које је непосредно под контролом "тајкунског дела бившег режима" и да се то пре свега манифестовало у њиховом понашању и током изборне кампање.

"Наш је принципијални став да нема простора да се разговара о томе ко било ко од приватних медија треба да да више или мање простора овој или оној политичкој опцији, наш је став да приватни медији, укључујући и оне под контролом тајкуна, имају право на уређивачку политику", рекао је Орлић.

Он је навео да на медијској сцени постоје појаве које су све само не показатељ исправног односа према дијалогу и друштву.

"Пример је Таблоид који је библија тог дела политичког спектра, Јеремић, Ђилас и Мариника одатле црпе инспирацију и праве садржаје за лажне контрукције, одакле се они напајају и такав магазин је данас на насловној стани написао - један метак у Вучића решава све у овој земљи", рекао је Орлић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести