Отац страдалог радника у Наменској разговарао са Вучићем

БЕОГРАД: Милован Миливојевић, чији син Миломир је 2017. страдао у експлозији у фабрици "Милан Благојевић Наменска" у Лучанима, разговарао је са председником Александром Вучићем, који га је и позвао на састанак приликом недавне посете Лучанима, када му се Миливојевић обратио за помоћ.
vucic, tanjug
Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

После јучерашњег састанка у Председништву, Миливојевић, који је код Вучића дошао са супругом и ћерком, рекао је за Н1 да им је председник пренео да ће се "за пар дана све знати".

Мајка страдалог младића рекла је да су председнику пренели све што их мучи.

"Надам се да ће нам председник помоћи у свему овоме, мада нама помоћи нема до краја живота", додала је она.

Миливојевић је прошле недеље сачекао Вучића у насељу Крстац у Лучанима и затражио му помоћ јер, како је рекао, у претходне две године нико у држави није хтео да му помогне да добије било какав званичан документ о смрти свог сина, и да се утврди одговорност за његову погибију.

Он је председнику пренео да је истрага завршена, да су прикупљени докази о тој несрећи, али да у Основном тужилаштву у Чачку није подигнута оптужница, јер, како тврди, генерални директор фабрике Радош Миловановић утиче на институције.

Милојевић се тада током разговора са председником расплакао и рекао да ће му донети снимак разговора од два и по сата са директором фабрике Миловановићем, на којем се чује "како нуди посао његовој супрузи и ћерки, а породици стан".

Вучић га је тада стрпљиво салушао и рекао да га чека у понедељак у Председништву.

"Трагедија твоје породице је ужасна, али те молим да не говориш да ти се кућа угасила", рекао му је Вучић у Лучанима.

За мање од месец дана је две године од погибије Миломира Миловановића.

"Тада ћу бити на гробљу, а после тога ћемо ја и супруга поново доћи", каже Миловановић, уколико се, истиче, до тада ништа не покрене, намеран, како каже, да "истера правду". 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести