Отворен обновљени Геронтолошки центар у Футогу

У Футогу  је данас отворен нови реконструисани објекат Геронтолошког центра „Нови Сад", Прихватилишта за стара и одрасла лица, за чију су  адаптацију и санирање Покрајинска влада  и Град Нови Сад издвојили 120  милиона динара.
1
Фото: Tanjug

„За Покрајинску владу унапређење социјалне заштите један је  од главних приоритета. То најбоље показује чињеница да смо 2016. године,  када смо преузели одговорност за вођење АП Војводине, за ту област затекли буџет од свега 400 милиона динара, а да је ове године за све њене сегменте опредељено 726 милиона динара", истакао  је Мировић. 

Он је додао да је доградња и реновирање Прихватилишта једна  у низу заједничких инвестиција коју реализују Покрајинска влада и Град Нови Сад и да ће стварање одговарајућих услова за живот и рад у свим установама социјалне заштите чији је покрајина оснивач бити увек од највећег значаја.

Мировић је најавио и реконструкцију старе зграде Геронтолошког центра у Футогу за коју је Покрајинска влада већ издовијила 39 милиона динара.

Фото: pokrajinska vlada

„Социјално одговорна политика Града Новог Сада један је од аксиома политике коју водимо и то је био разлог да заједно са Покрајинском владом кренемо у инвестиције улагања у будућност наших грађана, којима је ова помоћ потребна“, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Отварању Прихватилишта присуствовали су покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Нерић.

Р. Д.

Фото: vojvodina.gov.rs

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести