ОВАЈ СЦЕНАРИО КАО ДА ЈЕ ПИСАО КУРТИ Вучевић: Опозиција је гађала институцију која представља све грађане, бацали су тоалет папир на грб и заставу Републике Србије

Постоје људи који од политике праве циркус и не чувају достојанство парламента и грађана, речи су Милоша Вучевића, министра одбране и председника СНС, у емисији "Фокус" на телевизији б92.
Милош Вучевић
Фото: Screenshot B92/Ilustracija

Вучевић је честитао Ани Брнабићна избору за новог председника Народне скупштине Србије уз речи да је сигуран да ће одговорити на нову одговорност.

-Ана је патриота, жена која води рачуна о националним интересима. Честитам уз јасну поруку да ће наша група да јој пружи подршку током вођења седница. Она је свесна шта је чека, као искусан политичар, моћи ће и знати да руководи. Три дана је тамо било свега, ја сам одлуком моје странке и изборном вољом грађана и народни посланик, био сам присутан тамо. Много је горе када сте тамо уживо. Постоје људи који од политике праве циркус и не чувају достојанство парламента и грађана. Не само бројне увреде, имате невероватан број најогавнијих увреда ка полицајцима, обезбеђењу. Они су хтели да линчују проф. Раденовића, који је изврсно водио конститутивну седницу. Спровођено је вербално и физичко насиље странака чији је газда Драган Ђилас и групације Нада, који су исти, нема разлике. Врхунац њиховог безобразлука је било у моментима када они напуштају седницу, узимају картице, физички се повлаче, пропуштају своју реч, а онда револтирани својим немаром и леношћу крећу да праве врхунац циркуса. Имате Маринику Тепић која у лудачком ритму 25 минута удара у клупу пословником, а прво бацају салвете. А онда посланица из Ђиласове странке усхићено улази са два паковања тоалет папира и уноси у Скупштину Србије. Онда битанге, попут Ћуте и Боре Новаковића, гађају, бацају. Жене које воде стенограме су плакале, оне ово нису доживеле. Они су гађали институцију која представља све грађане, бацали су тоалет папир на грб и заставу Републике Србије. Они не учествују у припреми тачке, нису физички присутни када се бира председник парламента. После тога су остале још четири тачке. Ана Брнабић више пута позива за реч и нико се не јавља. Мика Алексић и Бора Новаковић су физички насртали. Ми смо навикли да вређају председника Србије, милијардер је причао о дуксевима и школарини. Драган Ђилас говори колико вреди нечији дукс. Тоје колапс свих моралних и вредносних начела. Јасно се видело да он има даљински управљач.

Раније су крали слике и фотеље, а сад су се свели да краду тоалет папир

Министар одбране се дотакао и Милоша Парандиловића, за којег истиче да је дошао из четничког покрета, а сад се залаже за европске вредности да се призна Косово и уведу санкције.

Фото: Screenshot B92

-Он све време псује Ану Брнабић и вређа проф. Раденовића. Нису га мајка и отац добро васпитали, пре свега. Може отац да му буде проф. Раденовић. Човек је за њега инситуција, најцитиранији математичар. Овај сценарио као да је писао Аљбин Курти или они који не воле Србију. Он је хијена, лава кад видите он изазива респект. Лав је краљ животиња. Како може онако да прича? Пијаца је институција за овог господина. Једни су да се иде у Призрен, а други да се Косово призна, а биће како им у странци кажу. Ти исти који пљују и бацају предмете на грб Србије, али стоје мирно када је у питању Европски парламент. Па, што тамо не бацате тоалет папир? Како је председник Србије рекао, раније су крали слике и фотеље, а сад су се свели да краду тоалет папир- речи су Вучевића који додаје:

Оно на шта нећемо пристати је да нам одредите ко је на листи

-Активисткиње СНС је дозвољено тући, неко себи даје за право то да ради. Они имају изазове на мрежама- ухвати активисту СНС и линчуј га. Тада је то јунаштво, а када би им, не дај боже, неко узвратио онда су они жртве и подвргнути су терору. Ана Брнабић је рекла да пружа руку према свима. Ми морамо, наша странка, да доведемо до спуштања тензија у друштву. Проблем је када неко говори председавајућем да је мапетовац. Бирани су да представљају грађане Србије. Е, то је дно дна које смо доживели. Мора да се врати политички дијалог у парламент. Тражили су ванредне изборе добили су, понављање избора добили су. Ана је јуче изнела податак, 150.000 људи је учествовало у контроли изборног гласања 17. децембра 2023. године, од тога наша листа дала 11 посто. Апсолутна контрола. Плус међународни представници, контролори. Не знам шта више треба да урадимо да избори буду транспарентни. Оно на шта нећемо пристати је да нам одредите ко је на листи и носилац листе. Сад ћете ви нама да забраните ко ће нам бити на листи. Ставите ви Драгана Ђиласа првог на листи, немамо проблем. Као што је некада Тадић водио све листе. Они говоре о Александру Вучићу да је најглупљи, да га сви мрзе, најкорумпиранији. Па, ваљда онда треба да се радујете када је тако неко мањкав, као што ви кажете, носилац на конкурентској листи. 

Фото: Screenshot B92

Председник је имао читав низ сусрета на маргинама главног догађаја, а свакако да је разговор са Макроном и Урсулом од великог значаја по свим питањима, рекао је Вучевић.

- Добра назнака је да се очекује нови сусрет председника Србије са председником Француске у Паризу. То је увек добра прилика да изнесете своју аргументацију. Бавио се питањем енергетике, да Србија мора да разуме да се наставља реиндустријализација земље, а цела та привреда је још већи потрошац енергије. Питање је заштите животне средине, прелазак на чистије изворе енергије. Нуклеарна енергија је апсолутно најпожељнија. Да ли ћемо ми то моћи да приуштимо, видећемо. Словенија није била наивна, па се определила да има нуклеарну електрану. 

Локални избори на лето

Он је нагласио да ће се на београдске изборе ићи 2. јунате да је то последњи датум када по закону могу да се одрже.

-Остали локални избори су од 9. јуна до половине августа. 85 јединица локалних самоуправа није могло да се синхронизује. Имаћемо током лета изборе. Име мандатара ћемо знати у наредним данима. Верујем да ће наша странка имати ускоро седницу главног одбора и обавестити председника коме ћемо доделити мандат за састав нове владе. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести