Пајић: Зеленовић и Петровић знају да ће отићи с власти

ШАБАЦ: Кандидат Српске напредне странке за градоначелника Шапца Александар Пајић оценио је данас да актуелни градоначелник тог града Небојша Зеленовић и Душан Петровић знају да броје последње дане на власти и да се зато очајнички боре да покушају да задрже фотеље, власт и привилегије.
pajic
Фото: SNS Šabac

"Један од последњих примера њиховог лицемерја је то што се наводно залажу за останак младих у Шапцу, док им, с друге стране, одузимају просперитет и могућност да се образују и напредују", рекао је Пајић на конференцији за новинаре и истакао да је прави пример за то "прогон" елитне школе Фотон из Шапца, која је недавно саопштила да после 5 година постојања, тражи други град у коме ће наставити рад.

Пајић наводи да школа има врхунске резултате, да су њени ученици на државним такмичењима освојили више од 200 награда, а на међународним олимпијадама чак 12 медаља.

"Коме и зашто смета оваква школа? Није ли неговање оваквих образовних традиција не само у локалном него и у националном интересу", упитао је Пајић, преноси СНС у саопштењу.

Он је нагласио да је за СНС образовање младих приоритет и да зато, како каже, стају у одбрану могућности додатног школовања све деце.

Пајић је говорио и о постављању споменика Јеврему Обреновићу, наводећи да је то још један скандал Зеленовићеве власти и брутално кршење процедуре.

Он је рекао да је 1. јуна обустављена јавна набавка за израду постамента за споменик, а да је Зеленовић хтео да постави споменик по сваку цену пре избора, па је мимо процедуре са једним од извођача радова направио договор да поклони постамент.

"Српска напредна странка одлучно устаје против оваквог приватизовања власти, корупције и кршења процедуре. Народ ће на Изборима 21. јуна ослободити Шабац ненародне и штеточинске власти Душана Петровића и Небојше Зеленовића", поручио је Пајић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести