Панцир стиже у Србију, Бугари дозволили прелет руског авиона (видео)

СОФИЈА: Бугарски министар одбране Красимир Каракачанов одобрио је прелет преко бугарске територије руском авиону који ће у Србију допремити систем "Панцир-С1".
pancir, ministarstvo odbrane
Фото: Министарство одбране

"После одобрења министра одбране и у сагласности с Министарством саобраћаја, информационих технологија и комуникације, дат је позитиван одговор у складу са важећим законом за прелет руске летелице која ће Србији допремити противваздушни ракетни систем ''Панцир1", саопштило је Министарство спољних послова, а преноси бугарски портал "новините".

Атлантски савет Бугарске је, иначе, јуче изразио забринутост због тога што ће, како су навели, до краја ове недеље Русија испоручити Србији први од шест противваздушних ракетних система "Панцир С1" и могућности да се та испорука одвија преко ваздушног простора Бугарске.

Ова организација се, како су објавили на Фејсбуку, запитала и да ли је научена лекција након, како кажу, стратешке грешке када су 2019. руски противваздушни системи С-400 пропуштени у Србију, упозоривши да се таква грешка не понови.

Београдски медији су после посете руског министра одбране Сергеја Шојгуа Београду писали да би прва испорука од шест система за противваздушну одбрану које је Србија наручила од Русије требало да буде реализована до краја недеље.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести