Пашалића сачекала питања о Савамали, и промени кабинета

БЕОГРАД: Заштитник грађана Зоран Пашалић након што је положио заклетву у парламенту одмах је одговарао на питања новинара у вези са Савамалом, да ли ће променити кабинет и шта је његов план рада, поручивши да ће све предмете третирати са истом тежином и обећавши добру сарадњу са представницима јавности.
Pasalic Zoran
Фото: Медија центар

Пашалић је рекао да ће гледати да делује у оквиру флоскуле коју је изрекао Алексис де Токвил, да је "Устав ледена вода која хлади политичку моћ".

У вези са критикама опозиције да је студирао више година, Пашалић каже да су те године везане за његов рад. 

Није желео да коментарише свог претходника Сашу Јанковића, јер је каже Јанковић сада политичар, а он Заштитник који не сме да даје политичке изјаве.

“Оно што је основно то је да континуитет мора да постоји, као и у свакој функцији која се обавља, преузимате предмете, прво што ми је посао је да погледам и видим да ли су ти предмети у складу са оним што закон предвиђа, да ли су завршени у роковима, ако су завршени први ћу се радовати, ако не, пожурићемо да решимо”, рекао је он.

Одговарајући на питање новинара у вези са Савамалом, Пашалић је рекао да му треба мало времена да погледа предмет, али је истакао да ће радити као и до сада. 

“Никада се ниједан предмет није издвајао у институцијама у којима сам радио. Сваки има своју тежину. За некога ко је уложио жалбу или је нешто написао Заштитнику је његов предмет важнији него било који други. Сви ће се предметими гледати са подједнаком тежином”, рекао је Пашалић.

А на питање да ли ће променити чланове кабинета, што је раније данас затражио посланик СНС Владимир Ђукановић, Пашалић је одговорио:

“Молим вас за неколико дана, сутра крећем на свој нови посао, морам да упознам људе, да сагледам њихове могућности, сигуран сам да на тај број предмета који они сваке године решавају и број запослених, није лако изаћи на крај.Све што буде било убудуће, обратићу се јавности и јавност ће то моћи врло помно да прати”, рекао је Пашалић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести