Пастор и Лутероти о сарадњи Војводине и аустријских покрајина

НОВИ САД: Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор и амбасадор Аустрије Николаус Лутероти разговарали су данас о добрим односима две земље, европској перспективи Србије и јачању сарадње Војводине са аустријским покрајинама.
pastor i ambasador austrije
Фото: Скупштина Војводине

Пастор је нагласио да је истакнута подршка Аустрије европској будућности наше земље веома значајна, те да је Србији на том сложеном путу неопходна подршка пријатељских и партнерских земаља.

Амбасадор Лутероти је оценио да је европски пут Србије није лак, али да Аустрија види Србију у ЕУ, јер то није само у интересу Србије него и целе европске заједнице, те да ће јој и даље пружати пуну подршку у том процесу.

Пастор је нагласио да Војводина и аустријске регије, пре свега Штајерска и Горња Аустрија, негују дугодишњу сарадњу, али и оценио да је време да ти односи добију додатни импулс, како би се везе обновиле, ојачале и допуниле новим садржајима.

Фото: Скупштина Војводине

Саговорници су разговарали о великом значају које за Војводину имају аустријске компаније које овде послују, као и о томе да постоји значајан потенцијал за долазак нових аустријских инвеститора. 

Пастор је истакао да је покрајинска администрација и даље спремна да пружи сву потребну подршку за овакве пројекте, као и да учини све потребне кораке како би се одржао и унапредио пословни амбијент, док је Лутероти подсетио да се 80 одсто аустријских инвестиција у Србији налази на територији Војводине, те да је аустријска амбасада истрајна у намери да помаже и подстиче привредне контакте, како би инвестиција било још више.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести