Пастор: Опозиција губитак бирача крије бојкотом

БЕОГРАД: Председник Скупштине Војводине и лидер Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштван Пастор сматра да део опозиције који је одлучио да бојкотује предстојеће изборе то чини како би прикрио своју политичку немоћ.
Istvan Pastor/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

"За забашуривање своје немоћи и губитка подршке бирача користи познате реченице о помањкању демократије и медијских слобода. То је већ милион пута виђено, не само код нас", рекао је Пастор за "Вечерње новости".

Он каже да је веома задовољан што ће на пролеће бити редовних избора и што није било превременог гласања, јер то, како сматра, говори о стабилности српског друштва.

"СВМ ће на изборе ићи самостално. Волели бисмо да после тога имамо постизборну коалицију. Мислим да је реално очекивати да се настави оно што је било у претходне четири године. Са наше стране оцена те сарадње је веома позитивна, а резиултати које можемо ставити на сто пред наше бираче су веома убедљиви", каже лидер СВМ.

Он наводи да је у претходном мандату било ситуација у којима је СВМ у коалицији са напредњацима имао различита мишљења, али да се увек тежило проналажењу решења и компромиса.

"Нарочито је то било изражено на локалним нивоима. Што се тиче битних стратешких, крупних корака, није било неспоразума ни у једном моменту", рекао је Пастор.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести