Пастор: СВМ спреман за све изборе

СУБОТИЦА: Лидер Савеза војвођанских Мађара и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, изјавио је данас да би било боље да се у Србији не одрже ванредни избори, већ редовни идућег пролећа, али је додао да је та странка спремна за изборе кад год буду били.
Istvan Pastor/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

 "Реалније ми је да се у Србији не одрже ванредни избори, већ да буду заказани за наредно пролеће када се завршава четворогодишњи мандат и владе и покрајинског руководства. Биће како буде, као што каже популарна песма, а ми смо спремни да водимо кампању и имамо визију будућности", рекао је Пастор у јутарњем радијском програму Панон РТВ-а.

Он је најавио и изборе унутар странке, 4. маја у Дорослову на изборној скупштини, на којој ће бити изабрано 50 чланова Савета и Председништва. 
Пастор је рекао и да ће у најскорије време бити одржана заједничка седница српске и мађарске владе на којој ће бити потписано више од 10 споразума.
Навео је да се ради о споразуму о обнови пруге Суботица - Сегедин, обнови тиског речног превоза, о темама из области војске и дипломатије.

"Што се тиче границе, и до сада сам заступао став да је садашња ситуација неиздржива и да се мора мењати. Потребно је продужити на 24 часа радно време малих граничних прелаза у околини Хогроша и Реске, као и повећати број трака које раде на мађарској страни", рекао је Пастор. 
Он је додао да ни то, међутим, неће решити проблем и да је указао у разговору са мађарским руководством да људи осећају да се не ради само о прегледима везаним за Шенгенску границу, већ да се иза тога крије опструкција и тихи штрајк. 

"Постоји осећај да унутрашње несугласице и своју љутњу цариници преливају на путнике који чекају у реду. Јер проблеми настају управо на излазној и улазној страни  Мађарске", рекао је Пастор.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести