Пастору уручена повеља вароши Новобечејске

НОВИ САД/НОВИ БЕЧЕЈ: На свечаности поводом обележавања 230 година од добијања статуса вароши Новобечејске, председнику Скупштине Аутономне покрајине Војводине Иштвану Пастору је у Новом Бечеју, уручена почасна повеља вароши Новобечејске. 
1
Фото: Tanjug

Пастор је на свечаности честитао представницима Општине и грађанима јубилеј и подсетио на његов значај са историјског аспекта, као и на историјске везе Новог Бечеја и покрајинске Скупштине. 

Он је оценио да на основу досадашњих постигнутих резултата, Нови Бечеј, Војводина и Србија имају шансу да покрену важне пројекте привредног и друштвеног развоја и нагласио да су суштина људи, њихово знање, ентузијазам и спремност да искористе постојеће могућности.

"Нови Бечеј је, језиком бројки говорећи, већ 780 година део европског културног, економског и политичког простора....Сви можемо бити поносни на богату историју Новог Бечеја, међутим поставља се питање како искористити економске, културне, географске, људске потенцијале и живети садашњицу квалитетно и богато", каже он.

Уверен је да су гринфилд и браунфилд потенцијали, демографска и квалификациона структура Новог Бечеја, подстицај будућим инвеститорима да улажу у развој не само општине Нови Бечеј већ и целог региона.

"Подстицај инвеститорима ће сигурно представљати и међудржавни споразум Републике Србије и Мађарске којим се омогућава слободна пловидба реком Тисом бродовима под свим заставама као и укључивање реке Тисе у Трансевропску мрежу водних путева ТЕН-Т", сматра Пастор, наводи се у саопштењу из његовог кабинета.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести