Патријарх је био спреман на устоличење по цену живота

БЕОГРАД: Патријарх Порфирије је био свестан да уколико се не обави устоличење митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру Српска православна црква нема више шта да тражи на Цетињу и да ће манастир изгубити било какав религиозни значај и постати културно-историјски споменик или музеј.
medojevic/tanjug/I.Petrović, arhiva
Фото: tanjug/I.Petrović, arhiva

То је за Телевизију Танјуг рекао лидер Покрета за промене Небојша Медојевић. Он је оценио да су догађаји на Цетињу претходних дана део организоване завере да се ослаби утицај Српске православне цркве у Црној Гори.

Ти планови нису узели у обзир чињеницу да је патријарх господин Порфирије био спреман да оде и обави устоличење на Цетињу по цену живота, У том тренутку је премијер (Здравко Кривокапић) тражио подршку Демократског фронта. Колеге Андрија Мандић и Милан Кнежевић су отишли код премијера, уз договор са мном и пружили су му снажну подршку да влада спроведе закон, да обезбеди верски скуп и да не може да потпадне под утицај неформалних група или под притиске иза којих стоји Демократска партија социјалиста, рекао је Медојевић

Он је додао да је Црна Гора данас сасвим другачија и да су "маске коначно пале".

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести