Петковић: Да ли се Фон Крамон заиста залаже за ЕУ вредности

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да је "нескривена албанска лобисткиња" Виола фон Крамон покушала вечерас да од Срба са Косова и Метохије направи легитимне мете у које је дозвољено пуцати.
petar petkovic
Фото: Youtube Printscreen

"У свом опасном походу релативизације насиља Приштине и Аљбина Куртија над голоруким српским народом на северу покрајине, овога пута превршила је сваку меру, оптужујући Србе да су криви што је у њих испаљено више од 100 бојевих метака и небројено патрона сузаваца и шок бомби", каже Петквоић, а наводи се у саопштену Канцеларије.

Да ли је и Срећко Софронијевић крив што је добио метак док је покушавао да заштити супругу и своје двоје деце и да ли су то европске вредности за које се она залаже, пита Петковић и одговара: "Да се госпођа Фон Крамон истински залаже за европске вредности, пажљиво би саслушала поруке шефа европске дипломатије Жозепа Бореља који је отворено осудио једностране насилне акције Приштине и навео да оне нису биле координисане".

Петковић, међутуим оцењује, да је након вечерашње изјаве више него очигледно да се шеф Виоле фон Крамон не налази у Бриселу, већ у Приштини, па би, поручује, најпоштеније било да скине маску некаквог европског представника и лажно се не представља.

Известитељка ЕП за Косово Виола фон Крамон изјавила је вечерас да је акција косовске полиције у којој су коришћени сузавац и шок бомбе и тешко рањен 36-годишњи Срећко Софронијевић спроведена само на северу Косова и да је добро што се косовска влада ухватила у коштац са тим, јер, како је навела, борба против корупције и организованог криминала одувек је била захтев ЕУ.

"КФОР је био обавештен и друге снаге и јасно је да није било сумње да је то потребно",рекла је Фон Крамон у изјави за Н1.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести