Петковић: Хоти претњама неће приморати Београд на уступке

БЕОГРАД: Претња поновним увођењем антицивилизацијских такси на КиМ на робу из централне Србије и другим агресивним актима, за које Приштина користи еуфемизам "реципроцитет", у суштој је супротности са духом који је потребан дијалогу, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.
petar petkovic
Фото: Youtube Printscreen

Као и покушај ударца договорима из Вашингтона о економској нормализацији, будући да концепт мини-шенгена подразумева договорена правила, а не једностране потезе, истакао је Петковић.

Нека премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти не мисли да ће претњама приморати Београд на уступке и нека не живи у илузији да се његових претњи ико плаши, поручио је Петковић.

Својим екстремистичким ставовима Хоти може нанети штету само себи, али и сопственим суграђанима и стабилности региона, што ми најмање желимо. Очекујем да међународна заједнице оштро укори Приштину због најновије серије провокација и језика претњи и мржње којима се поткопава дијалог, казао је Петковић.

Дијалог Београда и Приштине, наводи, може уродити плодом и донети конкретна решења само уз постојање обостране спремности на компромис, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Београд ће наставити да доследно оставља простор за постизање договора који ће свим грађанима на КиМ створити услове за бољи и сигурнији живот, али ту врсту воље и озбиљности коначно морају да покажу и албански политички представници у Приштини, поручује директор Канцеларије за КиМ.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести