Петковић: Обрадовићу смета Вучић, јер је највећа брана независности Косова

БЕОГРАД: Члан Председништва СНС Петар Петковић истакао је данас да је председник Србије Александар Вучић већ више пута поновио да се никада неће сагласити са чланством тзв. Косова у Уједињеним нацијама, нити да ће признати једнострано проглашену независност, али да то, како наводи, лидеру Двери Бошку Обрадовићу не одговара и да зато шири лажне вести.
petar petkovic
Фото: Youtube Printscreen

"Лажним патриотама из антидржавне коалиције Александар Вучић преко 50 пута поновио је да се никада ни директно ни индиректно неће сагласити са чланством такозваног Косова у Уједињеним нацијама, нити ће признати једнострано проглашену независност Косова, али то екстремном политиканту Бошку Обрадовићу очигледно не одговара, па шири лажне вести и спинове којима директно помаже Куртију и Приштини", навео је Петковћ у саопштењу.

Он је додао да чак и највећи заговорници независности тзв. Косова па и сам Аљбин Курти отворено говоре да је управо Александар Вучић највећа препрека тој независности и да не може да га натера да било шта потпише, за разлику од, како је рекао, Обрадовића, Јеремића, Тадића "који су оберучке Приштини давали и што су тражили и што нису".

"Заборавио је Бошко Обрадовић да каже да је управо Александар Вучић најзаслужнији за то што је 28 земаља повукло признање лажне државе и што такозвано Косово није успело да постане чланица ни ИНТЕРПОЛ ни УНЕСКО", истакао је Петковић. Он је оценио да су на стварању косовске независности радили коалициони партнери Бошка Обрадовића, који су, како је навео, "пуштали албанске терористе и самог Куртија на слободу, који су измештали преговоре из УН на поље ЕУ где Србија нема већинску подршку и који су немо посматрали погром и убијање Срба 2004. године, али и самопроглашење лажне државе 2008. године".

"Зато њему данас смета Вучић, јер је највећа брана независности Косова, јер се бори за српски народ и залаже за Заједницу српских општина, јер не дозвољава да се забораве српске патње и страдања и управо због тога има неподељену подршку српског народа на Косову и Метохији, а Бошка тапшу и тетоше западни ментори", закључио је Петковић, саопштено је из СНС.

Обрадовић је претходно изнео тврдњу да је Вучић у интервјуу за Еуроњуз рекао да је спреман да подржи улазак Косова у разне међународне организације, укључујући и УН и да је тиме прекршио Устав Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести