Петковић: Особу која је претила кривично гонити или лечити

Члан Главног одбора СНС Петар Петковић изјавио је вечерас да су надлежни државни органи дужни да хитно реагују поводом најновијих претњи смрћу председнику Србије Александру Вучићу
petar petkovic
Фото: Youtube Printscreen

БЕОГРАД: Члан Главног одбора СНС Петар Петковић изјавио је вечерас да су надлежни државни органи дужни да хитно реагују поводом најновијих претњи смрћу председнику Србије Александру Вучићу, и особа која их је упутила мора да се кривично гони, или да буде лечена.

"Нема те демократске земље у којој је могуће без икаквих консеквенци отворено најављивати убиство шефа државе и зато очекујем да Србија и њене институције потврде свој демократски капацитет", навео је Петковић у саопштењу.

Уверен сам, истиче, да овај покушај стварања атмосфере несигурности и хаоса у Србији није ни безазлена шала нити случајни инцидент, јер несумњиво коинцидира са интересима криминалних група, којима је председник Вучић јавно објавио рат, али и са интересима појединих политичких кругова који континуирано раде на дестабилизацији нашег друштва.

"Очекујем од свих којима је стало да Србија буде нормална, просперитетна и демократска земља, да у свакој прилици осуде нападе на председника и његову породицу, јер мафија и политичке штеточине нису јачи од државе и воље њених грађана", навео је Петковић.

Дачић тражи хитну реакцију надлежних на претње Вучићу

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић осудио је вечерас претње смрћу председнику Србјие александру Вучићу на друштвеним мрежама и затражио хитну реакцију надлежних органа.

"Најоштрије осуђујем гнусне претње упућене председнику Србије Александру Вучићу. У име највишег представничког тела Народне скупштине Републике Србије тразим од надлежних државних органа хитну реакцију, откривање и хапшење појединца или групе која упућује овакве претње", навео је Дачић у изјави достављеној Танјугу.

Истакао је да је несхватљиво и неприхватљиво да у време када је Србији најважније државно јединство и политичка стабилност било ко упућује претње смрћу и насиљем било коме, а пре свега председнику Србије Александру Вучићу.

Претња смрћу Вучићу упућена је на друштвеној мрежи Фејсбук, а према наводима медија, осумњичени је ухапшен.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести