Петковић: Рашић је Тројански коњ Аљбина Куртија

БЕОГРАД: Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да је српски опозициони политичар Ненад Рашић "Тројански коњ Аљбина Куртија", јер као и он настоји да се званични Београд истисне из дијалога с Приштином и да се разговори воде искључиво с послушним представницима косовских Срба.
petkovic
Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ

"Томе служе најновије опасне Рашићеве изјаве за приштинске медије да ''Курти може да успе само у дијалогу са локалним Србима'', циљајући на себе и Раду Трајковић, који су спремни да продају веру за вечеру - помогну Куртију да сруши дијалог, заокружи независност лажне државе и начини одлучујуће кораке ка стварању такозване ''велике Албаније''", навео је Петковић у саопштењу за јавност.

Он је, међутим, истакао да је њихов проблем тај што немају никакав легитимитет и њихова подршка међу Србима на КиМ је равна нули, и зато се разговори могу водити једино са званичним Београдом, који на Косову и Метохији има подршку 96 одсто Срба, што је јасно изражено на претходним изборима кроз убедљиву победу Српске листе и српског јединства.

Петковић је оценио да разлог за покушај Куртија, Рашића и Трајковићеве да из дијалога истисну Београд лежи у томе да су званични Београд и председник Александар Вучић тешки преговарачи с којима нема једностраних договора на штету Срба на КиМ, већ искључиво тежње за компромисом и решењем.

"И зато ће Срби са Косова и Метохије увек, колико год пута то било потребно, разним рашићима послати јасну поруку јединства и стављања националних интереса на прво место", закључио је Петковић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести