Петковић: Ревизија договореног Бриселским споразумом немогућа

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је вечерас да председница привремених приштинских институција Вјоса Османи може споразуме постигнуте у склопу Бриселског дијалога Београда и Приштине да преиспитује само као материјал за примену договореног, те да никаква ревизија онога што је договорено није допустива.
petar petkovic
Фото: Youtube Printscreen

"Сви споразуми постигнути у оквиру бриселског дијалога Београда и Приштине морају бити примењени како би било какав садржајан наставак разговора био могућ", поручио је Петковић у писаној изјави достављеној медијима.

Како је навео, Приштина сваки пут када се конституише нов састав привремених институција самоуправе прети преиспитивањима и поништавањима договора из Брисела, што показује да онима који наступају са таквих позиција није искрено стало до договорног решавања проблема.

"Вјоса Османи споразуме постигнуте у склопу Бриселског дијалога може да проучава и преиспитује само као материјал за примену договореног, а било каква ревизија онога што је настало као плод мукотрпног труда није допустива", истиче Петковић.

Директор владине Канцеларије за КиМ очекује да се на такву, како наводи, политичку дрскост и покушај избегавања преузетих обавеза не гледа благонаклоно ни у Бриселу, нити у другим европским престоницама.

Наглашава да Београд остаје опредељен за дијалог као једино разумно средство решавања несугласица и поручује да је за дијалог потребно двоје.

"Недоследна, превртљива и вероломна политика коју су одлучили да воде Курти и Османи само је још једна потврда лоших намера Приштине и удаљава нас и од договора и од стабилизације прилика у региону", закључио је Петковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести