Писмо Удружења породица косовских страдалника Вјоси Османи

БЕОГРАД: Удружење породица косовских страдалника упутило је отворено писмо Вјоси Османи, поводом њене изјаве да ‘‘правда неће бити задовољена док Србија не затражи опрост за оне који су патили од њихових злочина", у коме пита председницу привремених приштинских институцијако ће да се извинити породицама српских жртава и ко ће привести правди оне који су наредили и починили те злочине.
kosovo
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

У писму, које потписује председница Удружења Наташа Шћепановић, истиче се да се то удружење залаже да сви, без обзира на веру и националну припадност, морају бити процесуирани и кажњени за почињене злочине, нарочито када су њихове жртве недужни цивили.

‘‘Ко ће макар поменути да је 250.000 нас у само неколико дана прогнано са својих огњишта на која нам, ни после 22 године није омогућен одрживи повратак’‘, пита Удружење Вљосу Османи.

Ово удружење изражава очекивање да ће Османи убудуће показати ‘‘мало више емпатије за дојучерашње комшије’‘ чији је, како се каже, једини грех био то што су били Срби, Црногорци, Турци, Муслимани, Роми.

‘‘Због тога су присилино одвођени, убијани, протерани из завичаја својих предака’‘, стоји у писму.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести