Пленковић: Пилоти ће бити заштићени, а однос СРБ и ХР је друго

ЗАГРЕБ: Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да се хрватским пилотима, против којих је Србија подигла оптужницу, неће догодити ништа, да ће они и убудуће мирно живети у Хрватској, а да је друго питање како ће се то одразити на односе Београда и Загреба.
plenkovic
Фото: Танјуг (Видео)

Пленковић је подсетио је да ће данас министри бранитеља и правосуђа одржати још један састанак са четворицом пилота, које Србија терети за ратни злочин на Петровачкој цести током операције Олуја, почетком августа 1995.

"Ни данас, ни сутра ни за десет година, биће у Хрватској и живеће ту мирним животом. То ћемо им данас саопштити. Помоћи ћемо им правним саветима и да никад не дођу у ситуацију да су угрожени. Како ће се ово рефлектовати на односе Хрватске и Србије, то је друго питање" рекао је Пленковић током посете Приморско-горанско жупаније.

Поручио је да влада не сме дозволити да у јавном простору тема која је, како је навео, политички мотивисана буде нешто око чега ћемо се секирати.

Што се тиче састанка Већа за националну сигурност, 24. фебруара је, каже, писаним путем предложио његово одржавање, али још није добио одговор, пренела је загребачка Н1 тв.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести