Пленковић са Хрватима из Србије о правима мањина 

ЗАГРЕБ: Хрватска влада ће сарадњом на политичком нивоу инсистирати на заштити свих права припадника хрватске националне мањине утврђених спразумима које Хрватска има са Србијом.
zagreb, pixabay
Фото: Pixabay

То је констатовано у разговору хрватског премијера Андреја Пленковића са представницима хрватске мањине у Србији.
Том приликом је, како се наводи, констатовано да је положај и статус хрватске националне мањине приоритетно питање за Владу Хрватске.

Пленковић је у Загребу разговарао са председником Демократског савеза Хрвата у Војводини и заступником у Народној скупштини Србије Томиславом Жигмановим и председником Хрватског националног већа Славеном Бачићем о положају Хрвата у Србији, проблемима и изазовима с којима се сусрећу.

Положај и статус хрватске националне мањине приоритетно је питање за хрватску владу, те ће сарадњом и на политичком нивоу инсистирати на заштити свих права утврђених споразумима с Републиком Србијом, наводи се у саопштењу.

Наводи се да влада кроз различите пројекте и програме помаже у јачању и развоју положаја хрватске националне мањине, јавља Хина.  

Састанку представника Хрвата из Србије са Пленковићем присуствовала је и министарка спољних послова Марија Пејчиновић-Бурић и шеф Канцеларије за Хрвате ван Хрватске Звонко Милас.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести