Почела друга фаза међустраначког дијалога власти и опозиције

БЕОГРАД: У Палати Србија је почела друга фаза међустраначког дијалога између власти и опозиције уз учешће европарламентараца о побољшању изборних услова у Србији.
palata srbija, Tanjug
Фото: Tanjug

Састанку присуствују председник Скупштине Србије Ивица Дачић, као и предстравници владајуће коалиције и опозиционих странака.

Из Српске напредне странке ту је Владимир Орлић, а из редова социјалиста састанку присуствују Ðорђе Милићевић и Жарко Обрадовић.

Међу учесницима су и председник Странке правде и помирења Муамер Зукорлић, посланица СДПС Наташа Михаиловић Вацић.

Међустраначком дијалуу присуствују и лидер Странке слобводе и правде Драган Ђилас, председник Нове странке Арис Мовсесијан, лидер Двери Бошко Обрадовић, потрпедеседник Народне странке Мирослав Алексић, председник Покрета слободних грађана Павле Грбовић, као и председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић.

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са посредницима Европског парламента у међустраначком дијалогу Тањом Фајон, Владимиром Билчиком и Кнутом Флекенштајном.

У предлозима појединих странака европосланицима у које је Танјуг имао увид прецизирано је колико пута недељно и у којим терминима опозиција треба да гостује на јавним сервисима, тражи се повереник за заштиту запослених у јавном сектору, али и прецизирање текста који су послали европарламентарци.

Данашњи разговори ће трајати до касно поподне, а сутра се очекује и конференција за новинаре председника Скупштине Србије и европосланика.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести