Почела изградња 190 станова за безбедњаке у Сремској Митровици

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Камен темељац за 190 станова за припаднике служби безбедности у Сремској Митровица данас су поставили министарка грађевинарства Зорана Михајловић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
stanovi za bezbednjake1, vlada srbije
Фото: https://www.srbija.gov.rs

Сремска Митровица је седми град у којем је почела изградња станова за безбедњаке, а 15.000 квадрата стамбеног простора биће изграђено у насељу Камењар.

"Постало је уобичајено да свако мало негде почињемо радове. Драго ми је што је Митровица шести град у Србији где се тренутно граде станови. У октобру ће почети изградња у Београду, ускоро ће се припадници безбедносних снага уселити у станове у Нишу и у Врању. Решићемо оно што деценијама није решавано", рекла је министарка Михајловић.

Она је рекла да је Влада Србије обезбедила средства да у овој и следећој години почне изградња 8.000 станова, а да ће у наредним годинама бити изграђено више од 20.000 станова.

"Вредност тих 20.000 станова биће 800 милиона евра, а вредност ових 8.000 станова је око 300 милиона евра. Почеће изградња станова у Сомбору, Зрењанину, Зајечару и Крушевцу. Наставићемо да радимо да би се у Србији живело боље и да градимо још више оваквих станова", рекла је Михајловићева.

Тренутно се гради у Београду, Новом Саду. Нишу, Крагујевцу, Краљево и Врању. Припадници војске и полиције моћи ће да их отплаћују под повољним условима.

"Решавамо суштинско питање људима који раде у војсци и полицији, решавамо им питање крова над главом. То радимо за огроман број људи. Донели смо одлуку на иницијативу председника (Александра) Вучића, да то што смо успели да консолидујемо нашу земљу, да је финансијски оснажимо да она данас буде способна да то уради и да то осете људи који чувају нашу безбедност и који ризикују своје животе. Хтели смо да почнемо од њих, што не значи да ћемо на томе и стати", рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Он је рекао да је рок за завршетак изградње станова, побршине 15.000 квадратних метара, у Сремакој Митровици 16 месеци, али да се нада да ће бити завршени и раније, те да ће Нову годину нови станари дочекати у новим становима.

Градоначелник Владимир Санадер истакао је задовољство почетком изградње станова за припаднике служби безбедности, који су како је навео значајан пројекат како за државу, тако и за Сремску Митровицу.

„Припадници служби безбедности, који треба да се уселе у ових 190 станова, представљају значајан сегмент друштва у нашем граду и од њих зависи безбедност наших грађана и заштита њихових права. Ти људи заслужују да имају много бољи стандард и ови станови, које ће моћи да купе по готово 50 одсто нижој цени од тржишне, су изузетан потез државе“, рекао је Санадер.

Градоначелник се захвалио председнику Србије Александру Вучићу и Влади Републике Србије, али и министру Стефановићу, који је, како је навео, иницирао да и Сремска Митровица добије овај објекат.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести