ЗАВРШЕНА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ВЛАДЕ, ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОДЕЛИО ЗАДАТКЕ НОВИМ/СТАРИМ МИНИСТРИМА: Позиција нашег народа све тежа, морамо формирати тим који ће се борити, упркос малим шансама (ФОТО)

БЕОГРАД:  Ванредна седница Владе почела је данас у 10 часова у Палати Србија, а осим шефа државе Александра Вучића, председнице Народне скупштине Ане Брнабић и министара, ту су и кључни људи из безбедносног сектора, војске и полиције, као и директори јавних предузећа.
2
Фото: screenshot / Pink

На овом заседању у најширем формату, разматра се акциони план, односно одговор државе на изузетно неповољну политичку ситуацију, која је кулминирала последњим притисцима на Београд када је реч о Косову и Метохији и Републици Српској.

Пред нама су тешки задаци, већ 8. имамо разговоре у Бриселу, ми смо припремљени за то али све то у Бриселу претворило се у упакивање и стављање машнице на нелегалне радње Аљбина Куртија, ми у томе ни на који начин нећемо учествовати, нагласио је председник Вучић додавши да ће позиција нашег народа бити све тежа али ми ћемо остати уз своје народ и гледати како да те проблеме решавамо који ће бити све тежи и стални.

"Већ 7. ми идемо у Париз а већ 8. су велики разговори са председником Макроном, имао сам досад с њим већ 19 разговора а овај ће бити стратешки најважнији, са мном ће ићи Синиша Мали - казао је он и додао: Спремили смо се за све различите теме, а једна је наменска индустрија... Спремите папире и за пољопривреду... Србија ниједну своју фабрику неће продати 51 одсто, али то не треба да спречи докапитализацију, а наша војна индустрија треба да трипут да портасте а наша ће ове године произвести трипут више граната него једна Француска... Само што ми наше капацтете треба да утростручимо", рекао је Вучић.

- 16. имамо заседање Парламентарне скупштине СЕ а зашто сам вас сазвао јесте да формирате тим који ће да се бори, мале су нам шансе али то не треба да значи да сад треба да седимо и кукамо, али треба да промените приступ јер ако кажете аргумент да они нису држава они ће вам рећи да за њих 27 јесу, промените приступ... Један аргумент је формирање ЗСО а други експропријација за њихове полицијске станице на северу КиМ.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

- 22. имамо редовну седницу СБ УН, лоше је јер је тај извештај лош по нас, остаје нам да се боримо... Оно што тражим од вас јесте да се борите, а ја ћу да дам све од себе, а ви да се ангажујете више на спољнополитичком плану, лично ћу звати лидере афричких земаља, па и председника Уганде да нам помогне, да се боримо колико је то могуће.

- Крените у припреме за свеукупни и политички сабор који ћемо имати на Васкрс и Ђурђевдан са Републиком Српском... Коначно, 11. ће бити коначна одлука о Приштини за СЕ а мислим да малу шансу имамо па тражим од вас да се борите јаче више него икада и да се посветите томе, то је за нас од предсудног значаја јер има ту и чланица које су признале Косово али које можемо да обезбедимо да гласају против уласка тзв. Косова у СЕ а то је пре свих велики пријатељ Мађарска.

- Припремајте се и за те изборе, биће дуга кампања, 20 дана ...

На овом заседању у најширем формату, разматраће се акциони план, односно одговор државе на изузетно неповољну политичку ситуацију, која је кулминирала последњим притисцима на Београд када је реч о Косову и Метохији и Републици Српској.

Такође, очекује се да на дневном реду буду и регионалне теме и економски изазови који су пред нашом земљом.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести