ТЕШКЕ МАШИНЕ НА ТЕРЕНУ Почели радови на тунелу Чортановци (Фото)

БЕОГРАД: Радови на тунелу Чортановци, који се налази на деоници Стара пазова - Нови Сад пруге Београд - Будимпешта почели су данас, а званично их је отворио заменик генералног директора руске фирме "РЖД Интернешнл" Мансурбек Султанов. 
tunel cortanovci dnevnik
Фото: Ђорђе Радивојевић

Султанов се преко видео - бима укључио у владу, где је у току био састанак министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић са директором руских железница Олегом Белозјоровим, након чега је, уз њихову сагласност, отворио радове на деоници пруге за коју су Руси задужени. 

Султанов је казао да је та деоница једна од најкомпликованијих, као и да се на њој гради значајан објекат - тунел Чортановци, за који је такође надлежна компанија "РЖД Интернешнл". 

Након отварања радова, Михајловић и Белозјоров поручили су да је данашњи почетак радова на деоници пруге доказ стратешког партнерства руских и српских железница. 

"Ово је важан дан за српске железнице и за нашу земљу јер смо почели радове на врло тешком тунелу, дужине 2,2 километра, као и потписали меморандум који ће нам омогућити да наставимо сарадњу на новим пројектима", казала је Михајловић. 

Генерални директор и председник Управе "Руских железница" Олег Белозјоров захвалио је Влади Србије на реализацији великих пројеката које је поверила тој компанији.

"За протекле четири године реконструисали смо око 200 километара пруга и све смо завршавали пре рока", казао је директор руских железница и поновио да то не би било могуће без подршке српске владе. 

РЖД је компанија која улази у састав руских железница, има 105 специјалних руских машина направљених за ширину колосека у Европи, које успешно раде у Србији.

Тунел Чортановци, за који задужена та фирма, биће дуг 1,1 километар, а градиће се две цеви за двоколосечну пругу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести