Почео други састанак власти и опозиције о изборним условима

БЕОГРАД: Округли сто представника власти и опозиције, други по реду, почео је данас нешто после 9 сати на Факултету политичких наука, а тема је финансирање изборних кампања.
glisic
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

Српску напредну странку представљају Дарко Глишић, Дејан Ђурђевић и Владимир Орлић.

У зграду ФПН ушли су представници Демократске странке Зоран Лутовац и Драгослав Шумарац, председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић, Арис Мовсесијан из Нове странке, Жарко Обрадовић из Социјалистичке партије Србије, представнци Либерално-демократске партије Ненад Милић и Ђорђо Жујовић, Мирослав Алексић из Народне странке.

Небојша Зеленовић је новинарима пре почетка састанка рекао да ће љубазношћу организатора медијима бити доступан интегрални снимак првих пола сата обраћања екперата.

Он је додао да је то добар искорак и да то показује да разговори нису тајна.

У позиву за састанак који организују Фондација за отворено друштво Србија и ФПН, нведено је да ће се састанак водити по Chatham House правилу, без присуства медија, док ће изјаве медијима бити од 11:30.

Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

У агенди скупа се наводи да ће дијалог отворити декан ФПН Драган Симић и извршни директор Фондације Милан Антонијевић, а потом ће представници ЦРТА, ЦеСИД и Транспарентности Србија представити експертске анализе посвећене проблематици финансирања изборних кампања.

Учеснике дијалога испред улаза у ФПН дочекао је председник Удржења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији Симо Спасић који са мегафиона подсећа на нерешену судбину несталих Срба са Косова и на то да су ослобођени албански ратни злочинци.

У тренутку када су долазили представници ДС Спасић је узвикивао да се ономе ко гласа гласа за бившу власт "затре племе и семе".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести