Почео међустраначки дијалог без странаца у Скупштини Србије

БЕОГРАД: У Скупштини Србије почео је први састанак у оквиру међустраначког дијалога који се одвија без присуства странаца, а присуствује му и председник Србије Александар Вучић.
Skupština Srbije, štrajkači gladju Foto: Tanjug: video
Фото: Танјуг: видео

На састанку су представници владајуће коалиције - СНС, из СПС-а Ђорђе Милићевић и Жарко Обрадовић, председник Покрет социјалиста Александар Вулин, ПУПС, ЈС, Председник СПАС Александар Шапић, а ту су и представници Странке правде и помирења Муамер Зукорлић и из СВМ Елвира Ковач.

Присуствују и представници опозиционих странака и покрета - Чедомир Јовановић, лидер ЛДП-а, Саша Радуловић председник Покрета Доста је било, лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић, Милица Стаменковски из Покрета Заветници, заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ, председник ДС С Милош Јовановић, председник ПОКС-а Жика Гојковић.

Председник парламента Ивица Дачић, под чијим се покровитељством одржава међустраначки дијалог, раније је најавио да ће учествовати 26 странака и да ће бити затворено за јавност.

Планирано је да се одржи и међустраначки дијалог уз присуство посредника из Европског парламента, а детаљи о том састанку требало би да буду познати 7. маја.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести