(ВИДЕО, ФОТО) Почео протест иницијативе "ПроГлас" код Теразијске чесме, саобраћај блокиран

БЕОГРА: Иницијатива ПроГлас започела је данас нешто после 12 часова протест на платоу испред Теразијске чесме под називом "Не пристајемо", а саобраћај у Улици краља Милана од Трга Републике је блокиран.
1
Фото: FoNet

Протесту код Теразијске чесме су се прикључили и студенти који су ноћ провели под шаторима у Улици кнеза Милоша, а који су протекла 24 сата протестовали на углу улица Кнеза Милоша и Бирчанинове. Саобраћај у тим улицама је одблокиран.

Према плану организатора, након обраћања учесника скупа код Теразијске чесме, они ће кренути Улицом краља Милана, а затим и Улицом кнеза Милоша све до зграде Уставног суда Србије. На данашњем протесту говорници су, као је најављено, глумица Светлана Цеца Бојковић, професори Миодраг Јовановић, Филип Ејдус, и Оливер Тошковић, као и Раде Шербеџија. Испред коалиције Србија против насиља обратиће се Мариника Тепић и Мирослав Алексић, затим кошаркаш Владимир Штимац испред коалиције НАДА, као и студенткиња Емилија Миленковић.

Фото: FoNet

Предаставници иницијативе "ПроГлас" су на конференцији за новинаре одржаној у уторак поручили да пружају пуну подршку студентима који протестују на показаној грађанској храбрости као и да осуђују насилне нападе на институције, али и, како су навели, прекомерну употребу силе. Представници иницијативе "ПроГлас" саопштили су тада и да траже одржавање нових парламентарних, покрајинских и локалних избора у Србији, због, како тврде, изневерене изборне воље грађана. Они су навели да би избори требало да се одрже у року од шест месеци након процеса, како су навели, темељне промене изборних услова.

Фото: FoNet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести