Почиње изградње 548 станова за безбедњаке на Југовићеву

Наредне недеље требало би да почне изградња 548 станова за припаднике снага безбедности у насељу Југовићево у Новом Саду, саопштено је јуче из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
1
Фото: Dnevnik.rs

Како се наводи у саопштењу, услови за изградњу су се стекли након што су на тендеру изабрани извођачи радова, као и стручни надзор, док је Министарство издало грађевинске дозволе за радове.

– Изградња станова за снаге безбедности пројекат је који се реализује веома ефикасно, почев од свега што је урађено на припреми локација и техничке документације, до издавања грађевинских дозвола и отпочињања радова – истакла је поводом тога потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић. – Од фебруара ове године кренула је изградња око 800 станова у четири града, а Нови Сад је следећи град у којем почињемо радове.

Извештај о реализацији пројеката изградње станова за безбедњаке били су јуче тема седнице Комисије за координацију активности у изградњи станове за припаднике снага безбедности, којој је председавала премијерка Ана Брнабић. У саопштењу стоји да је на седници Комисије разматрана и започета изградња станова у Нишу, Врању, Крагујевцу и Краљеву, вредна око три милијарде динара. Наведено је и да су у завршној фази припреме за почетак изградње 190 станова у Сремској Митровици.

Фото: Dnevnik.rs

Изградњу станова за безбедњаке у Новом Саду води државно предузеће „СПВ Дунав“, основано прошле године искључиво за ту намену. На порталу јавних набавки може се видети да је изградња три шестоспратнице с поткровљем, као и унутарблоковско уређење, поверено групи извођача ГП „Бест изградња“ из Новог Сада и „Сет“ из Шапца. Вредност посла уговорена је на 2.264.466.614,94 динара, без ПДВ-а, док је рок за његов завршетак 480 календарских дана.

Будуће зграде градиће се северно и северозападно од постојећих зграда на Југовићеву, на земљишту које је припадало касарниМајевица

Будуће зграде, за сада означене као објекти А, Б и В, градиће се северно и северозападно од постојећих зграда на Југовићеву, на земљишту које је припадало касарни „Мајевица“. Због те чињенице, „СПВ Дунав“ платиће и око 36,3 милиона динара, без ПДВ-а, за претходно разминиравање земљишта на око четири хектара. Тај посао поверен је предузећу „Миленијум тим“ из Београда, које има рок од 20 дана од увођења у посао да рашчисти терен.

У завршној фази су и припреме за почетак изградње 190 станова у Сремској Митровици

Две зграде, А и Б, налазиће се западно од Улице Александра Бењака, и чиниће блок унутар којег су планирани зеленило, кошаркашки терен и дечије игралиште. Зграда В биће источно од поменутих вишеспратница, а северно од постојећих зграда на Југовићеву, између улица Александра Бењака и Павла Ивића. И у дворишту те зграде планирана су два одбојкашка терена и дечје игралиште.

Стручни надзор над извођењем радова „СПВ Дунав“ доделило је групи компанија с „Орбис компани“ на челу, а вредност посла је 28,86 милиона динара, без ПДВ-а.

С. Крстић

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести