Подршка информативним садржајима на српском језику у Црној Гори

За подршку информативним садржајима који се емитују на српском језику у Црној Гори Покрајинска влада издвојила је додатних 5 милиона динара, док је за реализацију пројеката развијања и очувања идентитета српског језика и културе у Црној Гори Покрајинска влада, од 2016. године до данас издвојила укупно 17,5 милиона динара.
Sednica Pokrajinske vlade Foto: Pokrajinska vlada
Фото: Седница Покрајинске владе Фото: Покрајинска влада

„Ово је прва покрајинска администрација која је континуирано издвајала средства за подршку Србима у Црној Гори. Подржавамо рад српских друштава, невладиних организација и других институција које негују културу, традицију, језик и писмо. Ми, заправо, подржавамо пројекте и програме који негују идентитет српског народа у Црној Гори који је очигледно угрожен, што показују и последњи догађаји“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

За подршку Српској кући, кровној институцији свих српских културно-просветних организација у Црној Гори, издвојено је милион динара.

За куповину српских народних ношњи и музичких инструмената за НВО „Завјет“ из Подгорице издвојено је 5,5 милиона динара као и 150.000 динара за подршку трибинама НВО „Матица српска“, а за реализацију пројеката у области информисања укупно 11 милиона динара.

„Покрајинска влада ће ове године удвостручити подршку свим српским институцијама и друштвима у Црној Гори, које доприносе развоју и очувању српског идентитета“, нагласио је председник Мировић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести