Покрајина помаже изградњу зграде за погорелце у Бачу

НОВИ САД: На данашњој седници Покрајинска влада донела је решење да се Општини Бач усмери 30 милиона динара за поступак јавне набавке за радове на изградњи колективне зграде за социјално становање, у којој ће бити смештене породице из Бача чији су домови изгорели у пожару у октобру 2020. године.
banovina.jpg arhiva Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

За шеснаест породица, које су остале без крова над главом у пожару у насељу Економија 1 у Бачу, локална самоуправа је обезбедила привремени смештај. Како би се трајно решило њихово стамбено питање, Општина је донела одлуку да се изгради зграда за социјални смештај, за шта је обезбеђена пројектно-техничка документација и грађевинска дозвола.

Покрајинска влада је у новембру прошле године већ издвојила готово два милиона динара за обезбеђивање привременог смештаја за те породице, у којима је једанаесторо деце, као и за трошкове струје.

Покрајинска влада ће са 52,4 милиона динара финансирати изградњу блока Б Предшколске установе „Полетарац” у Оџацима.

Изградњом тог објекта биће решен вишегодишњи проблем смештаја предшколаца и деце млађег узраста у ПУ „Полетарац” која се због мањка капацитета те установе налазе на листи чекања. Број деце која чекају на место у вртићу у радној 2020/21. години достигао је 100, што је више него дупло у односу на претходну годину.

Укупна вредност инвестиције је 62,9 милиона динара, од чега ће Покрајина обезбедити 52,4, а Oпштина Оџаци 10,5 милиона динара.

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести