Покрајина представила потенцијале на Сајму аутомеханике у Франкфурту

На Сајму аутомеханике у Франкфурту, први пут, на основу Споразума о заједничком наступу на међународним сајмовима потписаног између Покрајинске владе и осам градова, Новог Сада, Панчева, Суботице, Сомбора, Кикинде, Зрењанина, Вршца и Сремске Митровице, представљају се привредни потенцијали из области аутомобилске индустрије.
Mirovic u Frankfurtu/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Тим поводом, председник Покрајинске владе Игор Мировић борави у радној посети  Франкфурту, у оквиру које је данас посетио обједињен штанд АП Војводине, на коме се представљају Развојна агенција Војводине, Привредна комора Војводине, Факултет техничких наука  и домаће компаније из сектора аутомобилске индустрије.

„Учешће на овом сајму   представља значајне могућности за промоцију привреде наше земље и проналазак потенцијалних инвеститора у  области аутомобилске индустрије, која је препозната као један од сектора са највише потенцијала  за развој покрајине“,  оценио је председник Мировић након обиласка  сајма и подсетио да је Покрајинска влада подржала модел заједничког представљања привредника  на међународним сајмовима са 50 милиона динара.

Председник Мировић најавио је да ће у наредним данима бити потписан уговор о новој директној инвестицији у општини Кула са немачком компанијом из области аутомобилске индустрије.

„Са нама су и градови Панчево и Зрењанин који представљају потенцијале за нова улагања у индустријским зонама а чију је изградњу и опремање финансирала Покрајинска влада“, рекао је председник Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Он је позвао инвеститоре да улажу у покрајину јер је, како је рекао,  Република Србија, данас, земља стабилности и економског развоја, а АП Војводина  сигурно  место за улагање.

Истакавши да је СР Немачка међу најзначајнијим партнерима АП  Војводине, председник Мировић подсетио је да немачке компаније запошљавају 18.000 радника, те додао да је робна размена  у првих седам месеци ове године, у односу на исти период претходне године, повећана за око 30 одсто.

„Наш циљ је да одржимо ниво директних немачких инвестиција у покрајини“,изјавио је председник Мировић.

Међународни сајам  аутомеханике у Франкфурту окупља 1.000 излагача из више од 30 земаља и представља најзначајнију смотру достигнућа у аутоиндустрији.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести