Покрајинска влада одобрила реконструкцију Клинике за гинекологију

Покрајинска влада је на данашњој седници донела решење којим даје сагласност Клиничком центру Војводине за извођење радова на реконструкцији ламела Б и Ц Клинике за гинекологију и акушерство.
Klinika za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine  Foto: S. Šušnjević
Фото: Клиника за гинекологију и акушерство КЦ Војводине Фото: С. Шушњевић

Покрајински секретаријат за здравство и Клинички центар Војводине закључили су, 17. јула 2019. године, уговор о финансирању извођења радова на објекту Клинике за гинекологију и акушерство КЦВ – ламела Б и Ц, с трошковима стручног надзора и техничког пријема објекта, у износу од 209 милиона динара, са урачунатим порезом на додату вредност.

Према пројектној докуменацији у објекту је предвиђено формирање две службе у приземљу: одељење конзервативне гинекологије и инфламације – ламела Ц и одељење тријаже ламела – Б. На првом спрату планиране су преоперативна и постоперативна гинекологија. У ламели Ц на другом спрату предвиђене су просторије интензивне неге, а у ламели Б просторије за лекаре, санитарни блок с гардеробом за лекаре, техничке просторије, просторија за чисто, просторија за отпад и просторија за умрлог.

Данас је донето и решење којим се даје сагласност Институту за онкологију Војводине у Сремској Каменици за радове на адаптацији осветљења у просторијама Клинике за радиолошку терапију, Клинике за интерну онкологију, Стерилног блока и Нестерилног блока. Вредност радова је 5,9 милиона динара, од чеге је износ од 3,9 милиона динара обезбедио Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај, док остатак финансира Институт.

На седници је донето и решење да се Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици усмери 7,5 милиона динара за финансирење замене ограде око круга Центра.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести