Покрајинска влада: Уручени уговори за унапређење соц. заштите

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је јуче 108 уговора у вредности 65 милиона динара за унапређење социјалне заштите у Војводини.
1
Фото: Dnevnik.rs

Уговори су потписани са представницима  50 удружења грађана, 27 установа социјалне заштите и пет центара за социјални рад.

Крајем прошле године смо најавили да ће ова година бити година социјалне заштите. Када се ради  о инвестицијама, управо смо сведоци да смо то већ у првом кварталу године полако привели крају – изјавио је Вулетић новинарима. 

Он је казао да потписивањем тих уговора можемо слободно да кажемо да је Покрајина у првом кварталу године 65 милиона динара уложила у социјалну заштиту и то не само у установе које директно оснива Покрајина, а њих има 27, него и удружења грађана која се баве социјалном заштитом. Вулетић је навео и да су удружења грађана најбитнији партнери покрјанинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова. На конкурс секретаријата се пријавило више од 250 удружења грађана од којих је 50 добило средства за унапређење социјалне заштите.

До краја месеца расписује се нови конкурс за социјалну заштиту, борачку инвалидску заштиту и популациону политику

- Али, ово није крај за улагање у социјалну заштиту – истакао је Вулетић – До краја месеца расписујемо нови конкурс за социјалну заштиту, борачку инвалидску заштиту и популациону политику. Око 16 милиона динара ћемо такође да уложимо у партнерске односе са удружењима грађана. На тај начин ћемо испунити обећање које смо дали.

Дневникнезванично сазнаје да је у плану и куповина кућа младим брачним паровима за чега је намењено намењено 95 милиона динара

До ове године није било оволико средстава издвајано за унапређење система социјалне заштите на територији Аутономне покрајине Војводине, рекао је Вулетић.

Фото: Dnevnik.rs

Један од добитника средстава покрајинског секретаријата је и бечејски Геронтолошки центар. Директор Ђерђ Риц одговарајући, на питање “Дневника”, изразио је задовољство са 600.000 динара колико је Геронтолошки центар добио за уградњу софтвера за вођење архива.


Нове подстицајне мере у популационој политици

Вулетић је у разговору са новинарима најавио и нове подстицајне мере Покрајине у популационој политици, који би требало да буду објављени за неколико дана.

- Још не могу да вам говорим о тим мерама јер разрађујемо критеријуме, али ових дана ћете бити обавештени о чему се ради – навео је Вулетић на питање новинара о којим подстицајним мерама се ради.

“Дневник” незванично сазнаје да се ради о о куповини кућа младим брачним паровима и да је за то намењено 95 милиона динара. 


Ово је трећи конкурс секретаријата на којем су нам одобрена средства за уградњу софтвера – невео је Риц. – Први пут смо добили новац за вођење базичних података социјалних радника, други пут за здравствену заштиту, а сад за вођење архиве. задовољни смо јер ћемо на тај начин убрзати двосмерну комуникацију са ресорним Министарством и покрајинским секретаријатом за социјалну политику који редовно траже од нас одређене податке.

Напомиње и да им је уградња софтвера веома важна не само због слања података, него и блговременог информисања како о актуелним конкурсима секретаријата тако и о свим дешавањима у социјалној политици.  

Е. Марјанов

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести