ПОКС: Да ли је нормално да је Бајатовићева плата 4 милиона месечно?

БЕОГРАД: Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поставља јавно питање државним органима докле ће се толерисати бахаћење директора Србијагаса Душана Бајатовића, који на сва примања од прошле године прима месечно и додатних 1,7 милиона динара као директор „Гастранса“.
poks, Tanjug
Фото: Tanjug

- Лекарима помажемо са 10 хиљада динара месечно, да прегурају, а Бајатовић сваког месеца у џеп само од плате стави преко 33 хиљаде евра.  У време када је очување привреде и економије приоритет овакво гомилање функција једном човеку апсолутно недопустиво. Човек који у време пандемије исплаћује бонусе од по 100 хиљада динара по раднику и купује луксузна возила за Србијагас, које је највећи губиташ у држави, има толико функција да их је тешко и набројати. Бајатовићу је држава из буџета покрила милијарду евра дуга, да би он наставио са бахаћењем и себи повећао месечну плату коју професор универзитета не може да заради за две године рада. Држава треба да реагује и заустави такво расипништво на челу једне од најважнијих компанија у Србији – поручио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

 

eks
11.01.2021 • 13:16
Pored toga što ima preterano veliku platu , Bajatović je prilično drzak i arogantan . Država mora da reaguje. Najpre da zatraži od ruskog partnera da se složi sa umanjenjem takve enormne plate, a za direktora Srbija-gasa postavi drugog čoveka. Isto tako da se Danica Drašković izbaci iz upravnog odbora, jer je ona tamo bez ikakve logike i opravdanja. Ona je nametnuta od strane NATO-a i CIA , kao nagrada Vuku Draškoviću štoim služi za štijuniranje Srbije i za zasluge u potpisivanju Kumanovskog sporazuma. Vuka Drašković je izdajnik , a Danica je zlo nevidjeno.
EUR/RSD 117.5751
Најновије вести