Покушано прислушкивање Александра Вучића; спречила БИА

БЕОГРАД: По наредби Управе криминалистичке полиције (УКП), на чијем челу је тада био Родољуб Миловић, 2012. године је забележен покушај прислушкивања Александра Вучића и још једног високог званичника, који је сада у Влади, изјавио је некадашњи заменик директора Безбедносно информативне агенције (БИА) Драган Марковић.
BIA
Фото: БИА

Чим су службеници БИА добили информацију да је покушано прислушкивање два броја телефона, од којих је један тада користио Вучић, предузето је све да би се такав податак проверио, рекао је Марковић за Политику, не прецизирајући да ли је то било пре или после Вучићевог доласка на власт.

Он је објаснио да су припадници БИА одмах предузели "све неопходне мере и радње", отишли у Телеком како би проверили по чијем налогу је покушано прислушкивање та два броја, али да "ниједан захтев за таквим налогом није пронађен".

Припадници БИА су остали да дежурају у Телекому целе ноћи, а ујутро у 07:30 часова су уочили курира из МУП који је из УКП донео потписани захтев да се та два броја више не контролишу.

Марковић, који је био и државни секретар у МУП, рекао је да "не може да се сети" ко је потписао такав налог, али да су "сви ти поступци недвосмислено указивали да је постојала намера да Миловић изврши контролу и надзор комуникације Вучића".

Не постоји ниједно друго логично објашњење за писање документа којим се Вучићев број телефона повлачи са "мере", констатовао је он.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести