Поново оскрнављен Споменик страдалим Србима у Великој Хочи

БЕОГРАД: У ноћи између суботе и недеље на Споменику убијеним и киднапованим Србима у Великој Хочи поцепана је и однесена застава Србије, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију.
Kancelarija za KiM Foto: Kancelarija za KiM
Фото: Канцеларијa за КиМ

Представници Привременог органа општине Ораховац у недељу су одмах поставили нову тробојку.

Из Канцеларије за КиМ истичу да то није први пут да екстремисти скрнаве споменик у Великој Хочи, јер је новембра прошле године поломљен крст, срушен јарбол и украдена застава са тог знамења које је подигнуто у спомен на 84 невино страдалих Срба са територије ове општине током 1998. и 1999. године.

"Уместо да њихов споменик буде место највећег пијетета и поштовања, он се континуирано скрнави и уништава, али ће Канцеларија за КиМ са Привременим органом Ораховца санирати свако такво оштећење, јер нећемо дозволити да мржња и насиље опстану", наводи се у саопштењу.

Из Канцеларије поручују и да нема сумње да такви срамотни инциденти имају своје упориште у антисрпским изјавама и поступцима политичара из Приштине, који немају поштовања, ни трунке цивилизацијског односа, ни према Србима који су остали да живе на Косову и Метохији, а мира не дају ни мртвим Србима, чији се гробови и споменици учестало вандализују.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести