Поповић: Ђукановићу смета што је Србија лидер региона

БЕОГРАД: Председник Српске народне партије Ненад Поповић изјавио је да црногроски председник Мило Ђукановић поново лажно оптужује председника Србије Александра Вучића да води великосрпску политику, јер, како каже, не може да поднесе да је Србија сада лидер региона.
Nenad Popović  /Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео
Поповић је оценио да Ђукановић вређа српског председника мислећи да ће се тако додворити земљама које су годинама толерисале "његову тиранију", јер је чинио све да Црну Гору одвоји од Србије.
 
Он је указао да је Ђукановић "забио нож у леђа" Србији признањем тзв. Косова, нападао СПЦ, протеривао из уџбеника ћирилицу и српске писце, хапсио свештенике, спречавао запошљавање Срба у јавним институцијама.
 
"Ђукановић не може да поднесе да је Србија сада лидер региона у борби против пандемије, у вакцинацији, обнови здравства, економском расту, новим инвестицијама и подршци привреди и грађанима", сматра Поповић, саопштено је из СНП.
 
Он је оценио и да Ђукановић не види да је прошао рок трајања његове владавине и да никога у међународној заједници не интересују његове поруке.
 
"Оно због чега су га држали на власти и слободи, он им је обавио. Једино за шта ће им сада бити потребан јесте да се на његовом примеру докаже функционисање правне државе и да нико није изнад закона", наводи Поповић.
 
Додаје да нико више у Црној Гори не жели Ђукановићеву политку подела, мржње, економског урушавања, корупције и криминала.
 
"Србија и њен председник Александар Вучић воде мудру и опрезну, али доследну и непоколебљиву политику заштите интереса Србије и српског народа у региону", истакао је Поповић наводећи да Србија снажно подржава своју браћу у Црној Гори и чврсто брани Републику Српску, помажући јој више него икада.
 
Он поручује да нико, па ни Ђукановић, не може да српском државном руководству одузме легитимно право да јача Србију и штити Србе ма где они живели.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести