Поповић: Индустрија заснована на иновацијама је будућност

ЛЕСКОВАЦ : Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић представио је данас у Лексовцу конкурс на којем држава додељује 330 милиона динара за развој иновација и истакао да Влада Србије жели да помогне свакоме ко има добру иновациону идеју јер је "њихов успех, успех читаве Србије".
nenad popovic, tanjug sava radovanovic
Фото: Ненад Поповић, фото: Танјуг (Сава Радовановић)

Поповић је на конференцији за новинаре истакао да домаћа индустрија, заснована на иновацијама и информационим технологијама, води Србију у будућност. 

"То је индустрија која је намењена извозу, која подиже нашу конкурентност као државе, и доноси нова радна места за младе инжењере у Лесковцу и Србији", рекао је Поповић. 

Министар је позвао све оне који имају добру идеју, велики сан, и који су спремни да на њима озбиљно раде, да се пријаве на конкурс који је отворен за све компаније у Србији. 

"Зато путујем широм наше земље и поред Београда, Ниша и Новог Сада, посетио сам и Ужице и Бор. Посетићу што више градова, великих и малих, јер сваки грађанин Србије има једнаку шансу да постане успешан иновативни предузетник и допринесе технолошком развоју Србије", поручио је он.

Поповић је навео да конкурс за подршку иновацијама траје до 1. септембра и да компаније могу да аплицирају за два програма.

Објаснио је да је први програм намењен младим компанијама које послују три године и за које се додељују средства до десет милиона динара. 

"Други програм је намењен свим компанијама које развијају иновациону технологију која може да буде конкурентна на тржишту, а које могу да конкуришу за средства у висини до 37 милиона динара", навео је Поповић.

О конкурсу за развој иновација у Србији и његовом значају за раст локалне економије говорили су и градоначелник Лесковца Горан Цветановић и директор Фонда за иновациону делатност Иван Ракоњац.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести