Поповић: Тужићу КРИК због лажних информација 

БЕОГРАД: Министар Ненад Поповић најавио је данас тужбу против новинара истраживачке мреже КРИК јер већ други дан заредом објављују о њему лажне информације, а у саопштењу је навео лажне тврдње због којих се одлучио на тај потез.
nenad popovic
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Поповић примећује да су новинари КРИК-а објавили лажне информације о њему са циљем да наруше његов углед и дискредитују га као политичара и носиоца државне функције.

У саопштењу Поповића се наводи:

Лаж број 1: КРИК ме је прво оптужио да имам компаније у офшор зонама које се помињу у Рајским папирима, да би се касније исправили и рекли да никада нису тврдили да поседујем компаније у тим офшор зонама. 

Лаж број 2: КРИК је изрекао тврдњу да је агенција Еплби одбила да за мене уради предлог  преноса мојих компанија у офшор зоне из "Рајских папира". КРИК је навео да Еплби то није урадио јер сам оцењен као ризичан клијент због "контроверзних послова у Русији". То је ординарна лаж. Еплби је направио тај предлог и наплатио ту услугу мојој консултантској кући PWC и мени. Али тај предлог никада нисам реализовао. 

Лаж број 3: КРИК је изнео тврдњу да у свом поседу имам компанију у офшор зони на Британским девичанским острвима. То је трећа лаж. Све моје компаније су, као што сам и навео, на данашњи дан регистроване на територији Европе и Русије и то је податак који лако може да се провери.", каже Поповић.
О свему наведеном ке, како истиче, у законском року информисао све надлежне државне органе Републике Србије.

"Због лажи које је КРИК изнео о мени, а које су повредиле моју част и углед у Србији и иностранству, тужићу новинаре КРИК-а, а сав новац који добијем од пресуде уплатићу на рачун установа за збрињавање деце без родитељског старања", рекао је министар Поповић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести