Породице косметских жртава: И ми жалимо...

БЕОГРАД: Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ упутило је отворено писмо амбасадору САД Кајлу Скоту, који изразио жаљење због ослобађајућих пресуда за паљење америчке амбасаде у Београду 2008. године, односно због тога што за то нико није одговарао. 
kajl skot
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Породице косметских жртава жале због паљења амбасаде САД, жртве и милионске штете, а да нико није одговарао нити је кажњен, наводи се у саопштењу Удружења.

Породице косметских жртава такође жале због НАТО бомбардовања амбасаде НР Кине у Београду, где је убијено троје кинеских држављана, а више их је рањено, а да нико није одговарао, нити је кажњен, пише у саопштењу. 

Удружење породица, у писму амбасадору Скоту, такође истиче да жали због НАТО бомбардовања тадашње СРЈ-Србије и свих жртава “Милосрдног анђела”, као и због свих жртава киднапованих и убијених од стране ОВК на КиМ, “коју сте ви”, кажу Скоту као диломатском представнику САД, иако је терористичка, подржали бомбардовањем и уласком КФОР-а на КиМ и заједничким снагама чинили да на КиМ уништите све што је српско, и животе, и огњишта, и гробове, и православље, а да због тога нико није одговарао, нити је кажњен”. 

Удружење С. Рашковић: Организатори паљења амбасаде - ДС и ДСС

Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ поручило је Санди Рашковић Ивић, једној од лидера Савеза за Србију, да је жалосно што је 10 година ћутала и тек данас проговорила да је кривац за паљење америчке амбасаде - СРС, чији је, како је рекла, велики део чланова данас у СНС-у. 

Због чега нисте као власт реаговали и спречили све то и казнили починиоце? Нисте реаговали због тога што је истина да су ДС и ДСС организатори паљења америчке амбасаде како би српски народ представили као дивљаке и варваре, додаје се у писму.

Удружење је, такође, подсетило да је 2001. и 2002. године из српских затвора ослобођено 2.108 припадника ОВК, без захтева да се наши киднаповани чланови породица ослободе. 

Ви сте тада и тиме потписали смртну пресуду отетим Србима, Ромима, Горанцима, Албанцима. Ви сте ухапсили све српске генерале војске и полиције и предали Хашком трибуналу и свих година ваше власти радили сте на томе и отварали пут да терористи и злочинци 2008. године прогласе Косово и Метохију УЧК државом. Тако да је госпођо Рашковић Ивић највећи злочин над Србима почињен од стране терориста и злочинаца УЧК-а, НАТО-а, ДС-а и ДСС-а. Косметске жртве су ваша награда и казна, наводи се у писму.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести