Посета Вучића САД подстакла развој срадње двеју држава 

ПОДГОРИЦА: Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се данас у Подгорици са потпредседником Сједињених Америчких Држава Мајклом Пенсом и том приликом је изразила задовољство због недавне успешне радне посете председника Александра Вучића Вашингтону, која је дала подстицај даљем развоју сарадње двеју држава.
Brnabić i Pens Foto Tanjug/ Vlada Republike Rrbije/ S. Miljevic
Фото: Брнабић и Пенс Фото Танјуг/ Влада Републике Ррбије/ С. Миљевиц

Брнабић је у разговору са Пенсом, на магинама Самита Америчко-јадранске повеље, истакла да то говори у прилог томе да је унапређење укупних билатералних односа са САД један од спољно-политичких приоритета Србије.

Она је истакла и значај досадашње подршке САД процесу европских интеграција Србије и изразила наду да ће на том плану наша земља имати подршку и од нове америчке администрације.

Председница владе је нагласила да је превасходни интерес Србије да се очува мир и стабилност региона западног Балкана, да у томе наша држава доприноси својим конструктивним приступом и да ће то чинити убудуће.

Брнабић је подвукла да само очување мира и стабилности у региону, али и решавање свих отворених питања кроз дијалог и тражење компромиса, могу да допринесу напретку региона, наставку реформских процеса и јачању међусобне повезаности.

На састанку је било речи и о билатералној сарадњи две земље на плану безбедности, током којег је констатовано да је у области оружаних снага и полиције остварен највећи напредак у претходном периоду.

С тим у вези, Брнабић је указала на пуну посвећеност Србије борби против међународног тероризма и спремност да, у сузбијању тог глобалног проблема, наша држава пружи активан допринос.

Брнабић и Пенс су разговарали и о Бриселском дијалогу и имплементацији договореног, на шта је председница Владе Србије истакла неопходност што скоријег формирања Заједнице српских општина, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести