Посланица у Бундестагу: На Косову остаје антисрпски национализам

БЕРЛИН: НАТО бомбама вештачки створено Косово остаје и даље политички нестабилно, а победник на изборима Аљбин Курти не тражи приближавање са Србијом, већ користи националистичка осећања, оцењује посланица странке „Левица“ (Дие Линке) у немачком Бундестагу Жаклин Настић.
bundestag
Фото: Epa (Felipe Trueba)
Настић је, на свом фејсбук налогу, подсетила да су парламентани избори одржани у недељу били пети у протеклих само 12 година.
 
„Овим регионом владала је клика корумпираних ратних злочинаца. Тамо је актуелна незапосленост младих 54 одсто. Зато је разумљиво да је Курти побудио наду пре свега код младих људи, јер он није део те старе елите моћи. Међутим, ни његова политичка струја, нажалост, не тражи приближавање Србији, већ користи и даље националистичка осећања“, истакла је она.
 
Настић је казала да поздравља то што се бившег председнику привремених приштинских институција Хашиму Тачију и другим вођама ОВК коначно суди пред Хашким трибуналом и додаје да морају следити и даљи кораци.
 
„Било би пожељно да се најпре све мафијашке мрезе старих припадника ОВК расформирају и привреду лицу правде“; додала је она.
EUR/RSD 117.1484
Најновије вести