Посланици положили заклетву, конституисана скупштина

БЕОГРАД: Скупштина Србије потврдила је данас мандате новим поснацима чиме је конституисан нови сазив парламента.
1
Фото: Tanjug/ Andreja Vukelić

Испред верификационе комисије, посланик СНС Александар Марковић је рекао да је та комисија утврдила да мандати свих 250 посланика треба да буду потврђени и пожелео им пуно успеха у раду.

Посланици су након тога положили заклетву која гласи:

"Заклињем се да ћу дужност народног посланика обављати предано, поштено, савесно и верно Уставу, бранити људска и мањинска права и грађанске слободе и по најбољем знању и умећу служити грађанима Србије, истини и правди!"

Посланици су потписали заклетве и предали их секретару Срђану Смиљанићу.

Фото: Tanjug/ Andreja Vukelić

Председавајућа Смиља Тишма је позвала посланике да образују посланичке групе.

Скупштина је за данас завршила рад, а о наставку седнице посланици ће, како је рекла Тишма, бити благовремено обавештени.

На двеном реду седнице је и избор новог скупштинског руководства, председника, потпредседника, именовање секретара и избор радних тела, а о томе ће посланици расправљати наредних дана.

 

Традиционална ношња, маске са грбом фудбалског клуба

Скупштина Србије први пут је добила посланицу под хиџабом, а реч је о др Мисали Праменковић која је у парламент ушла као трећа на листи Странке правде и помирења Муамера Зукорлића.

Фото: Tanjug/ Marija Petrović

Зукорлић је раније улазак посланице Праменковић у скупштину прокоментарисао као важну поруку и значајан искорак у културно-цивилизацијском смислу.

У парламент је данас у традиционалној ношњи из сврљишког краја данас ушао председник Уједињене сељачке странке Милија Милетић.

Он је био посланик и у претходном сазиву, а свако своје обраћање у сали почињао је реченицом да долази из најлепшег краја Србије.

Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић није оставио простора за нагађење који му је омиљени клуб, па се тако у Скупштину Србију данас појавио са маском “Црвене звезде”.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести