Посланици расправљају о кандидатима за Савет и председника Комисије за заштиту конкуренције

БЕОГРАД: Посланици Скупштине Србије наставили су данас пету седницу Другог редовног заседања, а оно што следи јесте обједињена начелна расправа по тачкама днавног реда 8, 9 и 10, након чега је посебни начелни претрес по тачки 11.
skupstina, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Тачке 8, 9 и 10 односе се на листе кандидата, односно по тачки 8 посланици ће расправљати о листи кандидата за председника Комисије за заштиту конкуренције, по тачки 9 о листи кандидата за три члана Савета Комисије за заштиту конкуренције, а по тачки 10 расправљаће о предлогу одлуке о избору члана Комисије за хартије од вредности.

У оквиру тачке 11, посланици ће у засебном начелном претресу расправљати о избору члана Савета гувернера Народне банке Србије.

Посланици су у оквиру пете седнице Другог редовног заседања завршили начелну расправу о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о путним исправама, Предлогу закона о потврђивању Споразума о измени Споразума о оперативној и стратешкој сарадњи између Србије и Европске полицијске канцеларије, Предлогу о потврђивању Меморандума о разумевању између Министарства унутрашњих послова Србије и Министарству за унутрашњу безбедност САД о унапређењу сарадње у циљу спречавања путовања терориста и борбе против незаконитих миграција.

Такође, посланици су завршили начелну расправу и по тачкама 4, 5, 6 и 7 дневног реда пете седнице - Предлог закона о потврђивању Споразума између Србије и Агенције ЕУ за сарадњу у спровођењу закона о упућивању официра за везу, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Туниса о замени и коришћењу возачких дозвола, Предлог закона о потврђивању Споразума између влада Србије и Бугарске о сарадњи у области заштите од природних и изазваних катастрофа и Предлог закона о потврђивању Споразума између влада учесница Црноморске економске сарадње о сарадњи у пружању помоћи у ванредним ситуацијама и хитном реаговању на природне и изазване катастрофе.

У оквиру тачке 7 је и Предлог за потврђивање Допунског протокола уз Споразум између влада учесница Црноморске економске сарадње о сарадњи у пружању помоћи у ванредним ситуацијама и хитном реаговању на природне и изазване катастрофе.

У име Владе Србије, предложене законе по првих седам тачака дневног реда пете седнице Другог редовног заседања, јуче је образлагао и бранио пред посланицима потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести