Вучић: Није било лако; Обрадовић: Посланици подржали Вучићеву одлуку

БЕОГРАД: Посланици са листе Српске напредне странке подржали су једногласно одлуку председника Србије Александра Вучића да будући премијер Србије буде Ана Брнабић, изјавила је потпредседница СНС Марија Обрадовић. 
vucic sns
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Обрадовић је, на конференцији за медије у седишту странке, рекла да предстоји да се до четвртка провери да ли има 128 гласова подршке за Брнабић. 

"У Скупштини Србије, до краја ове недеље, крећемо са расправом о формирању Владе Србије. Предстоји нам да пребројимо да ли имамо 128 гласова за. То је веома озбиљан посао и веома одговорно приступамо томе", рекла је Обрадовић. 

Рекла је да се око стотину присутних изјашњавало лично, да су имали различите ставове.

Многи, рекла је, нису били одушевљени предлогом за мандатара, али су одлучили да јој поклоне поверење због Вучића.

Многи такође нису били за веће учешће СПС у влади, како је то предложио председник Србије и лидер странке.

Није искључила могућност да се не обезбеди подсршка и иде на нове изборе, али је истакла да је за то "мала вероватноћа".

"Није било лако", рекао је новинарима лидер Српске напредне странке Александар Вучић о састанку са посланицима Српске напредне странке, који је завршен нешто пре 11 часова у седишту те странке. 

На питање новинара да прокоментарише то што Социјалистичка партија Србије „тражи“ четири плус једно место у Влади Србије, Вучић је рекао:

„Верујем да ће све бити у реду“.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести