Посланици Српске листе спречили одузимање мандата

ПРИШТИНА: Посланици Српске листе данас су накратко присуствовали седници косовске скупштине, како би убацили картице и спречили да им из процедуралних разлога буду одузети посланички мандати. 
Skupština Kosova, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ
Фото: EPA/VALDRIN XHEMAJ

"Наши посланици су тиме испунили своју формалну обавезу да не одсуствују са седница дуже од шест месеци. Наглашавамо да нама није стало до самих посланичких мандата, већ да смо, као носиоци демократски изражене воље српског народа на Косову и Метохији, дужни да спречимо да на наша места буду доведени ''приватни Срби'' Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја", истиче се у саопштењу.

На тај начин, како се напомиње, спречено је понављање сценарија по којем је на место министра пољопривреде доведена јавности непозната особа без икакве политичке тежине и упоришта у српском бирачком телу. 

"Данашњим појављивањем на седници спречили смо да српски посланички мандати буду додељени Слободану Петровићу, човеку чији је највећи политички домет и достигнуће то што по Приштини насрће на Србе. Српска листа наставиће да се ванинституционално бори за остваривање српских права и заштиту наших националних интереса на КиМ, не правећи никакве тајне погодбе са људима који све отвореније и смелије прете опстанку Срба на овим просторима", пише у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести