Пошта српским жртвама у Сребреници и Братунцу

Литургијом, парастосом и полагањем цвећа одата је пошта српским жртвама које су пре 23 године у сребреничким селима Залазје и Сасе, као и братуначким Биљача и Загони, убиле муслиманске снаге

 под командом Насера Орића. У обраћањима, после парастоса на гробљу у Залазју, указано је да су прве жртве на овим просторима биле српске, од најмлађих до најстаријих. Муслиманске снаге из Сребренице под командом Насера Орића, на Петровдан 1992. године упале су у неколико српских села и убиле 69 Срба, а заробиле 22. Од априла 1992. до маја 1996. у сребеничким српским селима убијено је 474 особе, од којих деветоро деце.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поручио је  да ће српске жртве, које су пре 23 године убиле муслиманске снаге под командом Насера Орића, наћи свој мир када Орић буде одговарао за зло које је починио. Како је рекао, муслиманске снаге под Орићевом командом, користећи заштићену зону УН Сребреницу, покушале су да затру Србе у Сребреници и Средњем Подрињу.
 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести