Потписан Споразум о сарадњи између Србије и Француске

БЕОГРАД: У присуству председника Александра Вучића, министар финансија Синиша Мали и француски министар за спољну трговину и економску промоцију Франк Ристер потписали су данас Споразум измеду Владе Србије и Владе Француске о сарадњи у области спроводења приоритетних пројеката у нашој земљи.
sporazum
Фото: TANJUG/ZORAN ZESTIC/bs

Потписивању споразума и састанку присуствовао је и амбасадор Француске Жан-Луј Фалкони.

Овим споразумом, који је вредан 581 милион евра, Француска потврђује своје интересовање да подржи приоритетне, стратешке пројекте у Србији и да ангажује своја финансијска средства.

Мали и Ристер о градњи београдског метроа и другим пројектима

Министар финансија Синиша Мали састао се данас, уочи потписивања Споразума о сарадњи у спровођењу приоритетних пројеката са Француском, са министром за спољну трговину Француске Франком Риестером, са којим је разговарао о изградњи београдског метроа.

"Разговарали смо о пројекту изградње београдског метроа, у коме учествују француске компаније. Овај пројекат је од стратешког значаја за Београд и Србију а осим тога, како је истакао француски министар, биће симбол модернизације наше земље", објавио је Мали на свом инстаграм налогу.

Мали је истакао да му је посебно драго што је француски колега препознао добре економске резултате наше земље, на којима нам је и честитао.

Истакао је и да је француски председник Емануел Макрон посвећен да се побољшају односи наше две земље, навео је министар Мали.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести