Потписан Споразум о социјалној сигурности с Кином

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Споразум о социјалној сигурности између Владе Србије и Владе НР Кине у Пекингу, којим ће се уредити остваривање права из пензијског и инвалидског осигурања, као и права за случај незапослености за држављане обе земље.
djordjevic
Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

Ђорђевић је рекао да ће се овим Споразумом омогућити једнак третман држављана земаља уговорница у коришћењу права из социјалног осигурања како на територији земље рада, тако и на територији земље порекла.

Потписивање овог Споразума омогућено је пре свега захваљујући добрим пријатељским односима Србије и Кине, а највише председника Александра Вучића и Си Ђинпинга, рекао је министар.

Подсетио је да је недавна посета председника Србија Кини додатно унапредила већ постојеће добре односе наше две земље, а потписивање споразума резултат је обостране жеље за интензивирањем сарадње у области социјалне сигурности.

Верујемо да ћемо њиме омогућити остваривање свих права наших грађана који живе и раде у Кини, а исто тако и њиховим грађанима који су у Србији, истакао је министар.

Након потписивања споразума, Ђорђевић се састао с кинеским министром за борачка питања Сун Шаоченгом и разговарао о даљим плановима и унапређењу сарадње у наредном периоду, саопштено је из Министарства рада.

EUR/RSD 117.3388
Најновије вести